Dubain matka

-Please don't use my pictures without my permission-

Nyt on taas blogin pääaiheesta poiketen luvassa matkajuttua. Olimme poikaystäväni kanssa parin viikon lomamatkalla, joista n. 6 päivää vietimme, monia maailman ennätyksiä nimissään pitävässä, Arabian niemimaan turisti- ja monikansallisuuskeskittymässä Dubaissa ja toiset vähän päälle kuusi päivää Keski-Aasiassa sijaitsevassa ja monille varmaan aika tuntemattomassa maassa Kirgisiassa. Te jotka ette tiedä missä tai mikä kyseinen maa on, niin tässä teille Wikipediaan linkki :p Tämä postaus on nyt kuitenkin omistettu vain tälle Yhdistyneiden arabiemiirikuntien Dubaille.


Ensimmäisessä kuvassa näkyykin tuo majesteettinen maailman korkein rakennus Burj Khalifa eli Khalifa torni. Se nousee 828 metrin korkeuksiinsa sopivasti maailman suurimman ostos- ja viihdekeskuksen, Dubai Mall:n juuresta ja niiden edustalla on tietenkin maailman suurin tanssiva suihkulähde, Dubai Fountain, jonka esityksissä yöllä loistavat valot näkyvät avaruudesta. Hehee, jep Dubaissa tykätään kaikesta suuresta ja mahtavasta :D



Kiiruhdimme siis tietenkin heti ensimmäisenä päivänä tuonne viihdekeskittymään ja nousimme maailman pisimmällä hissillä (duh!), erittäin lyhyessä ajassa, 124. kerroksessa sijaitsevalle näköalatasanteelle. Yllä olevassa kuvassa näkyy kuuluisa "Sheikh Zayed Road" ja sen reunoilla sijaitsevia huikeita ja myöskin korkeita rakennuksia, jotka kuitenkin näyttivät kovin pieniltä tuolta ylhäältä :p Sheikki Zayedin 12 kaistanen moottoritie kulkee muuten lähes koko Emiraattien halki. Tuolta ylhäältä oli kyllä mahtavat näkymät, eikä se ollut edes vielä läheskään huipulla! :)


Näköalakerroksessa myytiin tietysti myös kaikenlaisia matkamuistoja ja jotkut olivat Dubain tapaan sitten sitä vähän arvokkaampaa sorttia. Kultahädässäkään ei tarvinnut kärvistellä, sillä onneksi paikalta löytyi kätsy Gold to go -automaatti, mistä pystyi nopeasti nappaamaan mukaan pientä helpotusta :D ..Alhaalla vielä Sheikki Zayedin tie maantasalta. Kuvan oikealla puolella olevalla sillalla kulkee Dubain metro/ ilmajuna.


Noh, jotta ei tämä yltäkylläisyys ihan tähän jäisi esittelenkin seuraavaksi kuvia vierailustamme Dubain purjeenmuotoisessa maamerkissä, Burj Al Arabissa.

^ Burj Al Arabin 180m korkuinen aula



Burj Al Arab ratsastaa maailman hienomman "7 tähden" hotellin maineellaan ja on se kyseinen rakennus, josta kaikki tunnistavat Dubain. Se on maailman korkein rakennus, jossa on kaareva julkisivu ja oli ennen myös maailman korkein hotelli (321m, nykyään neljännellä sijalla). Dubailaisten rekisterikilvissä on sen kuva. Se on rakennettu tekosaarelle, jonka yhdistää Jumeirahin rantaan silta, jota ei ilmeisesti voi ylittää ilman asiaa hotellille. Hotelliin ei siis pääse kuka vaan ja meilläkin piti olla ravintolan varausvahvistus mukanamme, jotta pääsimme hotellille.

Burj Al Arabin maailman korkeimmassa aulassa ja ostoskaduilla riitti nähtävää  suihkulähteistä, ylellisistä lattiosta ja seinistä kullattuihin ovenpieliin. Kaikki yksityiskohdat oli mietitty tarkkaan ja huokuivat ylellisyyttä. Wikipedian mukaan sisätiloissa on 8 000 neliömetrin verran 22 karaatin kultaa ja 24 000 neliömetrin verran marmoria.



Aikamme katseltuamme siirryimme hisseille päin. Olimme nimittäin menossa syömään Al Arabin kuuluisaan näköalaravintolaan Al Muntahaan, joka sijaitsee Al Arabin merenpuoleisella seinällä 200 metrin korkeudessa,  sille vartavasten rakennetussa ulokkeessa. Voitte nähdä sen ylemmässä kuvassa, jossa näkyy Al Arab ulkoapäin. Al Muntahaan mennään sille erityisesti varatuilla näköalahisseillä, jotka kulkevat 6m/s nopeudella :) Näköalat olivat muuten hienot ylhäällä ravintolassa, jos sitä nyt erikseen tarvitsee mainita. Näimme Palmusaaret ja The World saarien siintävän kaukana. Nämä tekosaarethan olisi parasta nähdä ilmasta käsin, mutta ainakin näin saimme kuvaa millaisia ne ovat. Ajelimme kyllä palmusaaren läpi kiertoajelulla, mutta maasta käsin sitä ei hahmota ollenkaan, niin jättimäinen se on. The World saaria taas ei oikeastaan maasta edes näe. Valitettavasti kuvat saarista eivät oikein onnistuneet minun pikku pokkarillani :(



Menimme syömään keskipäivällä lounasaikaan ja heillä olikin silloin erityinen lounasmenu tarjous. Kolmen ruokalajin menu kustansi "vain" n.110€ :D Suunnilleen tuolla hinnalla olisi sanut vain kaksí ruokalajia listasta erikseen tilattuina, joten kyllä siinä vähän jotain voitti. Viinit ja muut alkoholijuomat olivat sitten asia erikseen, hehe. Al Muntaha muuten edellyttää asiakkaan tilaavan vähintään kaksi ruokalajia. Minun menustani tuli varsin kalapainoitteinen, koska seuralaiseni ei pidä kalasta ja halusimme koittaa menun vaihtoehtoja monipuolisesti. Alkupalana tarjoiltu aivan suussasulava lohi oli suosikkini koko ateriasta. Ruokailun lopuksi ravintola toi vielä makeisasetelman ja kauniin ruusun poikaystävälleni minulle annettavaksi < 3



Tämä on vähän huono kuva, mutta ajattelin että teitä kiinnostaisi tämä naisten vessasta löytyvä aikas ylellinen laittaitumisnurkka :p Keskellä pöytää olevan pyöreän kultareunuksisen alustan keskellä on Hermès Paris Kelly Calèche voide. Oli muuten hyvän tuoksuista :)


Lounaan jälkeen siiryimme kiertelemään lähistöllä sijaitsevaan Souk Madinat Jumeirahiin, joka on erittäin kauniisti perinteisten  markkinapaikkojen tavalla rakennettu, mutta kuitenkin ilmastoitu sisätila. Sen ympärillä on kauniita kapeita vesireittejä, joissa olisi voinut iltaisin kulkea pienellä perinteisellä veneelläkin. Mielestäni erittäin miellyttävää vaihtelua Dubain muihin hektisiin ja jättimäisiin ostoskeskuksiin verrattuna :) Suosittelen käymään, vaikka ei mitään aikoisi ostaakaan. Ainakin tuolta saa otettua hienoja kuvia :p


Aika paljon aikaa vietimme niissä Dubain huikeissa ostoskeskuksissakin. Tässä joitain kuvia niistä. Konadin ständiinkin Dubai Mall:ssa törmäsin :p


Kävimme myös aavikkoretkellä, johon kuului dyyneillä ajelua, kameliratsastusta ja illallinen turisteille rakennetussa "beduiinikylässä" napatanssiesityksineen.


Yövyimme muuten viiden tähden Radisson Blu Deira Creek  hotellissa. Huone oli pienempi kuin oletin, mutta sänky oli aivan ihana ja palvelun taso ihan älytön. Hotellissa on useita hyvätasoista ravintoloita ja baareja. Se sijaitsee aivan Dubai Creekin rannalla ja Union metroaseman lähellä. Ylimmässä kerroksessa sijaitsevassa näköalabaarissa oli mahtavat näkymät joelle! Suosittelen kyllä lämpimästi tätä hotellia, mutta sen haluan mainita, että he varaavat hotelliin tullessa luottokortilta koko yöpymisen hinnan ja 500 dirhamia vahingonkorvausvakuudeksi päälle, joka on vähän päälle 100euroa. Tämä tuli ainakin meille täytenä yllätyksenä. Rahat eivät siis lähde kortilta, mutta eivät ole käytettävissäkään ennen uloskirjautumista.



Kai minun täytyy vihdoin lopetella tämä ylipitkä postaus :D Kiitokset niille, jotka ovat jaksaneet lukea tänne asti. Oletteko te käyneet Dubaissa ja oletteko tykänneet? Onko joku suunnitellut käyvänsä? :) Minulta saa kysellä lisää tästä matkasta jos kiinnostaa :) Loppuun vielä kuva Palmusaarilla sijaitsevasta Atlantis hotellista.

0 comments: